Projektet
En del av gänget

En del av gänget, några har kommit, några har gått men kärnan är kvar.

Att spela eller inte spela, det är frågan

Vi har en fascination för det lägsta hos människan och den utforskar vi från den komiska sidan i Speldjävlarna. Det mesta har vi tagit ur oss själva och vi har drivit projektet med vårt eget arbete som främsta kapital. Vi tror du kommer att känna igen något av dig själv i våra lite sjaskiga och föga smickrande karaktärer.

Från början var vi bara tre: en manusförfattare, en regissör och en man med en idé. Vi träffades och skrev när vi kunde komma loss från våra ordinarie uppdrag och projekt. Allteftersom arbetet fortskred typecastade vi dem vi tyckte att manuset krävde och de hängde på, för att vara med och skapa sina karaktärer. Inte heller dem vi ville ha bakom kameran hade vi några svårigheter att få med oss.

De flesta av oss arbetar professionellt med teater eller film men under processens gång har vi också sugit åt oss folk som är under utbildning eller som helt enkelt visat intresse och fallenhet för att göra en insats. Allt som allt har 16 personer deltagit i arbetet framför eller bakom kameran.

"Vem är programledare för Efterlyst?"

"Jag tycker det är nåt slags populism."

"Det är väl inget fel att det är populärt?"

Missa inte filmklippet längst ner på sidan!

 

I bloggen NYHETER berättar vi hela historien från början till slut. Välkommen att läsa, kommentera och dela!

 

 

Synopset

Lasse brukar bjuda Claes och Åsa, som han en gång lejde för att renovera hans hus, ganska anspråkslöst. De träffas någon gång i månaden och spelar spelet, quizzen som de skriver frågorna till själva. Om Lasse lyckats charma någon ny kvinna vill han gärna visa upp henne och det brukar gå bra. Men med den lite kultursnobbiga Sarah vid bordet blir det inte som vanligt. Hon har lite svårt för hans enkla vänner och Lasse vet inte riktigt på vilken fot han ska stå. Vin och sprit på det och det är som gjort för att botten ska gå ur. Lasse driver på och och de andra hänger med mest av osäkerhet i situationen. Alla har de sina lik i garderoben och ingen går helskinnad ur striden. Och det blir oerhört plumpt och nedrigt.

En grovklippt förhandstitt ur spelets gång

Varje quizzfråga ger någon av deltagarna anledning att reta upp sig, känna sig förorättad eller att göra sig lustig på någon annans bekostnad. Här har man från en fråga om Feministiskt Initiativ, glidit över till viagra och tillkortakommanden i samlivet.